Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald TrumpBaşkan Yardımcısı Kamala Harris'e karşı olağanüstü sıkı bir yarışın ortasında sert bir seçim yarışının ortasında adını kullanarak milyon dolarlık kazançlar elde etmeyi sürdürüyor. Trump, şimdi de yeni bir saat serisini pazarlıyor. Bu, eski başkanın, hiçbir başkan adayının yapamadığı şekilde ismini paraya çevirmesinin örneği olarak gösteriliyor. 

ABD, Fransa ve bazı müttefikler ateşkes çağrısı yaptı, İsrail reddetti ABD, Fransa ve bazı müttefikler ateşkes çağrısı yaptı, İsrail reddetti

Başkan Adayı, son markalı ürünü Trump Watches'ı seçimden 40 gün öne kampanya düznlemediği bir günde sosyal medyada duyurdu. Destekçilerine saatlerin iyi Noel hediyeleri olacağını belirten Trump, onları satın alabilecekleri bir bağlantıya yönlendirdi.

CNN'in haberine göre, saatler 499 dolara satılıyor ancak bir seri Tourbillon 100 bin dolara satılıyor. Üç farklı renkteki saatlerin sayısı 147 ile sınırlı olduğu belirtiliyor. Trump, destekçileriyle siyasi mesajlarını paylaştığı sosyal medya sitesi Truth Social'da, "Bu saatler gerçekten özel, onları çok seveceksiniz" yazdı.

Web sitesindeki bir yasal uyarıda, Trump'ın veya şirketinin saatleri tasarlamadığını, üretmediğini, dağıtmadığını veya satmadığını açıklıyor. Bunun yerine, "TheBestWatchesOnEarth LLC" adlı bir şirkete, kol saati serisini satmak için Trump adına lisans verildiği belirtildi. 

Ayakkabıdan İncil'e çok sayıda ürün pazarlıyor

Trump, yarışa yaklaşık iki yıl önce katıldığından beri, adını ve benzerliğini taşıyan yeni ürünler satarak milyonlarca dolar kazandı. Örneğin, geçen yıl Trump'a dijital NFT veya değiştirilemez token "ticaret kartları" satan bir şirket olan NFT INT, LLC ile yaptığı lisans anlaşmasıyla 7,2 milyon dolar kazandı.

Ayrıca oğlu Donald Trump Jr.'ın kurucu ortağı olduğu bir yayınevi aracılığıyla altın spor ayakkabı serisi ve iki kitap çıkardı. Ayrıca Trump temalı İncil serisinin reklamını yaptı.

Bu hafta ayrıca, bir yüzünde Trump'ın portresinin diğer yüzünde ise Beyaz Saray'daki imzasının olduğu %999 gümüş madalyon olan "Trump Coins"i de piyasaya sürdü. Saatler gibi Trump Coins'in de başka bir lisans anlaşmasının sonucu olduğu bildirildi. Eski Başkan, kampanya konuşmalarının yayınladığı videolara benzer bir tarzda Mar-a-Lago'daki malikanesinde kaydedilen bir video mesajında ​​coin'leri tanıttı.

Trump, yakın zamanda oğulları ve yakın arkadaşı ve emlak geliştiricisi Steve Witkoff'un öncülük ettiği yeni bir kripto para girişimini de kamuoyuna duyurdu. 

Editör: Ömür Ünver