Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde, 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen darbenin yıl dönümü olması nedeniyle, hafızaları tazeleyen etkinlikler gerçekleştirildi. Darbenin 44’üncü yıl dönümünde hem hatıralar, hem de acılar tazelendi.

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na ait takım elbise, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne bağışlandı. Yazıcıoğlu’nun takım elbisesi bundan böyle Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde sergilenecek.  

Düzenlenen bir diğer etkinlikte ise, 2015 yılında Ulucanlar Cezaevi’nde çekimleri yapılan “Kafes” filminin özel gösterimi gerçekleşti. Film, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Filmi izleyen ziyaretçiler, duygu dolu anlar yaşadı.

Ayrıca, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Barış Konor’un Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde 300 adet mumla gece ışıklandırması yaparak çektiği fotoğraflar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Resmi İlan Yönetmeliği değişti Resmi İlan Yönetmeliği değişti

Ulucanlar2

Türk siyasi hayatına dair pek çok hatıranın gözler önüne serildiği müzede, 12 Eylül nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu da yaşandı. Ankara’nın ve Türkiye’nin dört bir tarafından akın eden ziyaretçiler, müzeye yoğun ilgi gösterdi. Müze önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

Editör: Ömür Ünver