Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı kapsamında Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş füniküler hattının bugün saat 15.00'ten itibaren ikinci duyuruya kadar işletmeye kapatılacağını bildirdi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı, Filistin’e destek için bugün saat 19:00’da Beyoğlu Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüme kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nehirden denize özgür Filistin! Gazze’de soykırıma, katliama ve tehcire hayır demek için bir araya geliyor, Tünel’den Taksim’e yürüyoruz!” açıklamasını yaptı. İstanbul Valiliği, CHP’nin Gazze eyleminin güzergahını uygun bulmadığını sözlü olarak CHP’ye bildirdi. CHP, buna rağmen Tünel’den Taksim’e yürüyeceklerini duyurunca, Valilik'ten ulaşımda kısıtlama kararı geldi.
Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 15.00 itibarıyla ikinci duyuruya kadar, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'mızın Taksim ve Şişhane istasyonu ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'mız işletmeye kapatılacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferine devam edecektir" bilgisine yer verildi.