Cumhuriyetin ilk derneklerinden olan ve Türkiye’nin her yerinden üyeye sahip Veteriner Hekimler Derneği’nin pandemi dolayısıyla ertelenen genel kurulu, iki yılın ardından, 25 Eylül Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Yeni dönem için mevcut yönetim ile Veteriner Hekim Dr. Gülay Ertürk’ün başını çektiği grup seçimlerde yarışacak.

  Veteriner Hekimler Derneği'nin 72. dönem Genel Kurulu, 25 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Normalde iki yılda bir Mart ayında derneğin merkezinin bulunduğu Ankara'da yapılan genel kurul, pandemi dolayısıyla ertelenmişti.

İki liste yarışacak

Gündemdeki konuların görüşülüp, yeni dönem için dernek yönetim kurulu ve diğer organlarının seçileceği genel kurulda, gizli oy-açık sayım ilkesine göre yapılacak seçimde iki liste yarışacak. Birisi halen derneğin yönetimini sürdüren grup, diğeri ise Veteriner Hekim Dr. Gülay Ertürk'ün başını çektiği grup. [caption id="attachment_80243" align="alignnone" width="600"] Veteriner Hekimler Derneği yönetim kurulu başkan adayı, veteriner hekim Dr. Gülay Ertürk[/caption] 72. dönem Veteriner Hekimler Derneği Başkanlığına aday olan Ertürk, sayıları her geçen gün artan veteriner hekimlerin sorunlarının da büyüğüne dikkat çekiyor. "Artık sorunları değil çözümleri konuşmak ve hayata geçirmek istiyoruz" diyen Veteriner Hekim Gülay Ertürk, "Bugün itibariyle ülkemizde 40 bin civarında veteriner hekim var. Her yıl bu sayıya ortalama 2000 mezun daha ekleniyor. Çığ gibi büyüyoruz yani. Ancak büyüyen sadece Veteriner Hekim sayısı değil elbette, sorunlarımız da büyüyor. Kamudakilerin, özel sektördekilerin, serbest klinisyenlerin.. Hepimizin ayrı ayrı sorunları var" diyor.

'Hekim' ama sağlık çalışanı değil!

Veteriner hekimlerin özlük haklarını alamadığını, şiddete maruz kalmalarına rağmen Sağlıkta Şiddet Yasası'na dahil edilmediğini, adında 'hekim' yazmasına rağmen sağlık çalışanı olarak kabul edilmediğini vurgulayan Ertürk, şunları belirtti: "Eleman maaşı, kira, stopaj, muayenehane giderleri  altında ezilip bir yandan kontrolsüzce açılan veteriner muayenehanelerindeki meslektaşları ile rekabet içinde kalan diğer yandan hasta muayenesi, ameliyatı, komplikasyonu derken bir de Tarım Bakanlığı’nın dayattığı elektronik reçete sistemi ve ilaç takip sistemi gibi bürokratik işlerin ağırlığı altında ezilen, işlemeyen sistem yüzünden ağır para cezaları ödemek zorunda kalan veteriner hekimler var. Veteriner Hekimlerin sorunları çok fazla. Artık sorunları değil çözümleri konuşmak ve hayata geçirmek istiyoruz. Bu kadar sorun, birlik ve beraberlik olmadan çözülemez. İnanıyoruz ki, hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Hepimizi bir arada tutacak olan birleştirici ise, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş olmamız. Aydın, çağdaş tüm meslektaşlarımızla beraber sorunlarımızı çözeceğiz. Elbette hayat sadece sorunlardan ibaret değil. Hipokratın dediği gibi, ‘meslektaşım kardeşimdir’ diyoruz ve bizimle beraber olan tüm kardeşlerimizle geziler yapacağız, sosyal ve sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Genç meslektaşlarımız ile meslek büyüklerimizi bir araya getireceğiz. Hepimizin birbirinden öğreneceği şeyler var. Birbirimizin derdini anlayacağız. Birbirimize el uzatacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yok. Kısacası Atatürk’ün izindeki tüm meslektaşlarımızla bir olmak birlik olmak için adayız. Aydınlık yarınlar için adayız."

Veteriner Hekimler Derneği

1924 anayasası sonrasında, 6 Şubat 1930 yılında kurulan Veteriner Hekimler Derneği, veteriner hekimlerin meslek odalarının yapılandırılmasında yetkili kılınmış. Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, veteriner hekimler arasında dayanışmanın arttırılmasına, mesleki hakların olduğu kadar ülke hayvancılığının ve ekonominin geliştirilmesine, hayvan sağlığının ve halk sağlığının korunup yükseltilmesine, toplumda hayvan sevgisinin, yaşam hakkına saygının arttırılmasına ve beraberinde sevgi ve saygı içinde yaşayan bir toplumun oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefleyen derneğe, veteriner hekim diploması sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üye olabiliyor.    
Editör: Ömür Ünver