Türkiye-Azerbaycan arasında adalet işbirliği Türkiye-Azerbaycan arasında adalet işbirliği

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ara kararı verilen Sinan Ateş davasında, Ayşe Ateş'in, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı eşi Sinan Ateş tarafından kendisine "ölümü için talimat veren" kişilerden olduğunu söylediği isimler arasındaydı. Yönter'in hesaplaşma paylaşımının ardından birçok isim de Yönter'in paylaşımını tekrarladı.

Davada adları geçmişti

Müşteki ve müşteki avukatlarının dinlendiği celseye Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in sözleri damga vurmuştu. Müşteki sıfatıyla duruşmanın dördüncü gününde ilk kez konuşan Ayşe Ateş, "Sinan, bu tehditler başladığında bana ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış" dedi. 

"Aklanmaya davet ediyorum"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Sinan Ateş davasına ilişkin; "Şimdi ben Ulvi Bey (Ulvi İzzet Yönter) ve Semih Bey (Semih Yalçın) için 'Siz bu cinayeti azmettirdiniz' diyemem. Ama onlara şunu söylerim; bu dosya üzerinde dokunulmazlığınızın kaldırılmasını kendiniz talep edin. Onları suçlamıyorum ben onları aklanmaya davet ediyorum...Bu iki kişinin dokunulmazlığı kaldırılmalı, yargılanmalılar" dedi. 

Editör: Ömür Ünver