İsrail ordusundan, Batı Şeria'da ölenlerin cenazelerini çatıdan atan askerler hakkında soruşturma İsrail ordusundan, Batı Şeria'da ölenlerin cenazelerini çatıdan atan askerler hakkında soruşturma

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın güneydoğudaki Zaporizhia kenti yakınlarındaki Vilniansk kasabasına düzenlediği saldırıda 31 kişinin de yaralandığını söyledi. Uluslararası ajanslara göre, Ukrayna'da cumartesi günü düzenlenen füze saldırılarında toplamda en az 11 sivil hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı.

BBC'nin aktardığı haberde Zelenskiy, Telegram'daki bir gönderide "Şehirlerimiz ve topluluklarımız her gün bu tür Rus saldırılarından acı çekiyor" diye yazdı.

Ancak bunun üstesinden gelmenin yolları olduğunu, bunların arasında "Rus füze rampalarını imha etmek, gerçek uzun menzilli yetenekle vurmak ve modern hava savunma sistemlerinin sayısını artırmak" olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, iki füzenin kasabayı vurduğunu, altyapıya, bir mağazaya ve konut binalarına zarar verdiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Editör: Ömür Ünver