ABD'de 16 eyaletteki seçim bürolarına şüpheli paket gönderildi ABD'de 16 eyaletteki seçim bürolarına şüpheli paket gönderildi
Gazze'de halen rehin tutulan bir rehinenin yakını, Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin, kalan rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına alan anlaşmaya nasıl yardımcı olacağını anlayamadığını söyledi. 

83 yaşındaki babası Oded'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de tutulduğunu söyleyen Sharone Lifschitz, Katarlı arabulucuların çarşamba günü Haniye'nin öldürülmesinin İsrail ile Hamas arasındaki görüşmelere "yardımcı olmadığı" yönündeki açıklamalarını doğru bulduğunu ifade etti.

CNN'e konuşan Lifschitz, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun rehineleri geri döndürmek için bir anlaşmaya aracılık etme yeteneğine olan güveninin azaldığını belirterek, “İsrail başbakanına pek güvenim yok. Kendisinin Hamas'ın yaptığı şeyi tekrar tekrar yaptığını ve müzakereleri geciktirdiğini gördüm. İlk anlaşma olduğunda bunu durdurdular, devam ettirebilirler ve çok daha fazla insanı kurtarabilirlerdi” dedi.

Lifschitz'e göre Netanyahu'nun önceliği şu anda rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak değil, kendi "siyasi varlığını" desteklemek. Netanyahu'ya karşı "hiçbir sempati duymadığını" kaydeden Lifschitz, "Sevdiklerimiz burada değil. Onlara sarılmıyoruz" ifadelerini kullandı.  

Lifschitz'in 85 yaşındaki annesi de rehineler arasındaydı ve daha önce Gazze'de serbest bırakılmıştı.

Netanyahu'dan ilk açıklama

İsrail, Haniye suikastının arkasında olduğunu ne doğruladı ne de yalanladı. Çarşamba günkü açıklamalarında meydan okuyan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da haniye suikastine değinmedi ama ülkesinin düşmanlarına "ezici darbeler" indirdiğini söyleyerek savaşmaya devam edeceğini kaydetti.

Editör: Ömür Ünver