İnternet sitelerini takip eden Downdetector, bugün öğleden sonra binlerce kişinin sorun bildirdiğini açıkladı.

Olay, siber güvenlik firması CrowdStrike'ın hatalı bir yazılım güncellemesi sonrasında yaşanan küresel kesintisinden kısa bir süre sonra yaşanması gözleri Microsoft'a çevirdi. Geçtiğimiz günlerde güncelleme hatası Microsoft sistemlerini kullanan sekiz milyondan fazla bilgisayarı erişilemez hale getirmiş, sağlık hizmetleri ve seyahatleri etkilemişti.

Teknoloji devi, daha önce yaptığı açıklamada "Microsoft hizmetlerine küresel çapta bağlantı sorunlarıyla ilgili raporları araştırdığını" söylemişti.

X üzerinden yapılan yeni açıklamada, "Yaşanan rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz. Uzmanlarımız şu anda durumu en kısa sürede çözebilmek için araştırmalarını sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor!

Microsoft'un web sitesinde yeralan açıklamada, kesintinin şirketin birçok hizmetinin arkasındaki bulut bilişim platformu olan Microsoft Azure'u ve Microsoft Office ve Outlook gibi sistemleri içeren Microsoft 365'i etkilediği belirtildi. Etkilenenler arasında bulut sistemleri Intune ve Entra'nın da yer aldığı ifade edildi.

BBCden Graham Fraser'ın haberine göre, bilgisayar güvenliği uzmanı Profesör Alan Woodward, "Microsoft'un çevrimiçi hizmetlerinde yine ciddi bir kesinti yaşamamız biraz gerçek dışı görünüyor. Suçlunun ağ altyapısı olduğu görülüyor ancak bu kadar önemli bulut tabanlı sistemlerde tek bir arıza noktasının olmayacağını umardınız. Microsoft'un ağ altyapısının bombalara dayanıklı olmasını beklersiniz." dedi.

Mahkemeler de var, futbol kulübü de

İngiltere ve Galler'deki ceza, hukuk ve aile mahkemelerinin idaresinden sorumlu olan HM Mahkemeleri ve Mahkemeler Servisi, Hollanda'nın en büyük futbol takımı FC Twente gibi kuruluşlar yaşanan sorundan etkilendiklerini açıukladı.

Editör: Ömür Ünver