CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan Saraçhane mitinglerinin 6.'sında konuştu.
Alanın tamamen dolduğu mitingte yarın sabah İmamoğlu ile cezaevinde görüşeceğini belirten Özel, gelinen süreci hatırlattı.
CHP Genel Başkanı Özel, “Vatandaşın dediği oluyorsa, kimin geleceğine ve gideceğine halk karar veriyorsa orada demokrasi vardır. Ama bir ülkede geleceğe soy kütükleri belirliyorsa orada monarşi vardır. Halk birilerinin yöneteceğine karar veriyor ama kimin gideceğine başkaları karar veriyorsa orada darbe vardır, faşizm vardır. Faşizme meydan okuyoruz” dedi.
“Sonuna kadar mücadele edeceğiz”
Her akşam Saraçhane’de toplandıklarını ancak dağılmadıklarını belirten Özel “Biz Saraçhane’de toplanıyoruz ama dağılamıyoruz. Çünkü dağılmanın sonuçlarını biliyoruz. İlk fırsatta bir sonraki akşam yine buraya geliyoruz. Çünkü burada toplanmanın şartları devam etmektedir. Dağılmanın şartları oluşmamıştır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.
Özel, TRT'ye duruşmaların canlı yayınlanması yönünde çağrı yaptı
CHP lideri Özel, TRT'ye duruşmaların canlı yayınlanması yönünde çağrı yaparak "Ekrem Bey’le ilgili meydan okumamız şudur: Ekrem İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanmasını, bir cumhurbaşkanı adayının tutuksuz yargılanmasını talep edeceğiz. Ekrem bey meydan okuyor, biz meydan okuyoruz. İster tutuklu olsun, ister tutuksuz. Ama tutuksuz yargılanması önemli. Çünkü gizli tanık, gizli soruşturma büyük bir haksızlığa dönüşüyor. Ekrem İmamoğlu’nun dosyasının TRT 1’den canlı yayınlanarak yargının yayınlanmasını istiyoruz. Ey Tayyip Erdoğan, savcının yalanlarını burnundan fitil fitil getirmeye, seni milletin önünde sorgulamaya hazır. Senin savcın hazır mı karşımıza çıkmaya? Şimdi Ekrem İmamoğlu’nun yargılamasının televizyondan canlı verilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.
Özel boykot yapılacak markalarını açıkladı
Özel, boykot listesini de açıklayacağını duyurdu.
“Türk kahvesini, filtre kahveyi çok severim, her türlüsünü severim size de tavsiye ederim hangisini severseniz onu için ama bunu sakın EspressoLab'tan içmeyin. Bundan sonra Espressolab'e uğramayacağız, kahvelerini içmeyeceğiz!” diyen Özel, boykot çağrısı yaptı.
Özel "Kimse Espressolab'in önünden geçmiyor. Kitap alırken D&R'a uğramıyorsunuz. Saraçhane'yi göreni siz de görün, görmeyeni yerin dibine gömün diyorum! Idefix diye bir şey var, biliyor musunuz, artık yok! D&R yok, Idefix yok... İstiklal'de Demirören AVM var biliyor musunuz, karşı kaldırımdan geçin... Kilim Mobilya diye bir şey varmış, parayı sizden kazanıyormuş, haberi Saraya yapıyormuş. O kilime kim basıyorsa o kilime o sahip çıksın. Kilim Mobilya'yı evinize sokmayın. Gençler de 'Ülker Ülker Ülker' diyor. Bu da gençlerin talebidir. Benzin alınacaksa dünya kadar benzin istasyonu var ama artık Türk Petrol diye bir şey yok! Gaz alınacaksa hepsi alınabilir Milengaz, Likitgaz'dan hiçbirimize hayır yok. TRT'te bakmayın, TGRT'nin İhlas ev aletleriyle artık ısınmayın. CNN, Demirören... Turpun büyüğü heybede. Hani Kartalkaya'da otel yanarken utanmadan sıkılmadan ona buna iftira atan Turizm Bakanı var ya. Uçak bileti etstur'dan sakın ha! Otobüs bileti sakın ha! Onları yerin dibine sokana kadar bize huzur yok." dedi.
Milli Piyango, Misli. com, İddia. com da listede yer alıyor.
Çelik'ten Vali Gül'e: Ortalığı germeyi, yasaları çiğnemeyi bırakın. Ülkemize zarar veriyorsunuz. Sözünüzün eri olun
Bu arada, mitingte Özel'in konuşmasını tamamlamasından kısa bir süre sonra polisin gaz kullanarak müdahalede bulunduğu iddia edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, X'te yaptığı paylaşımda, "Sayın vali! @gul_davut Ya emniyet güçlerimizin içine sızmış provokatörler var ya da bizzat kanunsuz emir veriyorsunuz. Bugün görüştük, biz her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımızın olduğu yerden en ufak müdahale olmadığı halde kadınlar ve çocukların üzerine gaz sıkıldı, gençlere şiddet uygulandı. Onlarca insan gereksiz yere gözaltına alındı. Ortalığı germeyi, yasaları çiğnemeyi bırakın. Ülkemize zarar veriyorsunuz. Sözünüzün eri olun." ifadelerini kullandı.