İsrail Ordusu ve İsrail İç Güvenlik Teşkilatı ortak bir açıklama yayınlayarak, bugün Gazze Şeridi'ni hedef alan bir saldırıda üç kişinin öldürüldüğünü ve öldürülenlerden birinin Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar olabileceğini duyurdu.

Reuters'un konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze'den gelen işaretlerin Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini söyledi. 

Malatya merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem!  Beş ilde okullar tatil edildi Malatya merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem! Beş ilde okullar tatil edildi

İsrail'de yayın yapan Kan Radyosu ise İsrail ordusunun Sinvar'ı istihbarat toplama sonucu değil “tesadüfen” öldürüldüğü iddiasını öne sürdü.

The Washington Post gazetesi de Sinvar'ın ölümünün İsrailli bir yetkili tarafından doğrulandığını öne sürdü. Gazetenin haberine göre, kimliğinin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir İsrailli yetkili, cesedin kimliğinin İsrail'de yapılan DNA testinin ardından teşhis edildiğini belirtti.

İsrail devlet medyası da Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Yahya Sinvar'ın "öldüğünü" açıkladı.

Hamas'ın önceki siyasi büro şefi İsmail Haniye de İsrail'in sorumlu tutulduğu bir suikast neticesinde temmuz ayında Tahran'da öldürülmüştü. 

7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu'nun aktörü olarak kabul edilen Yahya Sinvar ise Haniye'nin öldürülmesinin ardından 6 Ağustos'ta Hamas'ın yeni lideri olmuştu. 

Editör: Ömür Ünver