Gündem

Kocaeli'de Genel Sekreter Baraçlı göreve başladı

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Balaçlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığa seçilmesinin ardından bu görevden ayrılarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, ilk çalışma gününde genel sekreter yardımcıları, iştiraklerin genel müdürleri ve daire başkanlarından oluşan üst yönetimle bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir’de görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyacağını ifade eden Genel Sekreter Baraçlı, ‘’Büyükşehir’deki tüm mesai arkadaşlarımızla önümüzdeki dönemde çok güzel işlere imza atacağımıza gönülden inanıyorum’’ dedi. 

BÜROKRATLARLA BİR ARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanan ve Kent Bayramlaşmasında Kocaeli halkıyla ilk kez bir araya gelen Baraçlı, Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan toplantıda genel sekreter yardımcıları, iştiraklerin genel müdürleri ve daire başkanlarıyla koordinasyon toplantısı düzenledi. Büyükşehir’in devam eden ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeleriyle ilgili detaylı bilgi alan Genel Sekreter Baraçlı, TBB Genel Sekreterliği yaptığı dönemde Kocaeli’yi yakından takip ettiğini ifade etti. Kocaeli’nin dünden bugüne Türkiye’ye örnek ve model olacak projelere imza attığına değinen Genel Sekreter Baraçlı, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ile birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde Başkanımız ve mesai arkadaşlarımızla birlikte çok güzel projelere ve çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” ifadesini kullandı. 

Dr. Hayri Baraçlı kimdir?

Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.

1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başladı. Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi, Bilişim Sistemleri derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulunda verdi. 1999 yılından bu yana aynı Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Kamu ve özel sektörde; makine imalat, madeni eşya, plastik enjeksiyon, ayakkabı, tekstil, perakende ticaret ve gıda sanayi alanlarında çalışmaları oldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Dr. Baraçlı’nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Yalın Yönetim, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Yerel Yönetimlerde; Akıllı Şehircilik Uygulamaları, Dayanıklı Şehirler, Ulaşım Yönetimi ve Raylı Sistemler, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji konularında da çalışmalar yürüttü.

Temmuz 2009’da İETT İşletmeleri Genel Müdürü, Mayıs 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. Mayıs 2022’de Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine başladı.