New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık, komplo ve yabancı uyruklulardan iki kez kampanya bağışı istemekle suçlandığı dava kapsamında Aşağı Manhattan'daki federal mahkemede hakim karşısına çıktı. CNN'in haberine göre Eric Adams,  "Suçlu değilim" dedi.

Sulh Hakimi Katharine Parker, Adams'ın iddianamedeki iddialarla ilgili herhangi biriyle temas kurmaması şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.  

57 sayfalık, iddianameye göre, Adams, 2016 ile 2023 yılı Ekim ayı arasında Türk yetkililer de dahil olmak üzere yabancılardan ücretsiz lüks seyahat ve kampanya bağışları gibi yardımlar talep etmek ve yardımları kabul etmekle suçlanıyor.

Avukatı: Bu gerçek bir dava bile değil 

Duruşmadan kısa bir süre sonra, mahkeme binasının dışında bazı destekçileri, "Belediye Başkanı, sizi seviyorum!" diye bağırdı. Adams başparmağını kaldırdı ve konuşmadı.

Ancak avukatı, davanın asılsız olduğunu söyledi. Avukat Alex Spiro, "Belediye başkanının bu kampanya bağışlarıyla ilgili herhangi bir şey bildiğine dair hiçbir e-posta, kısa mesaj veya herhangi bir doğrulama yok. Bu gerçek bir vaka bile değil. Bu havayolu yükseltme yolsuzluğu vakası" dedi.

Spiro, davanın düşürülmesi için dilekçe vereceğini ve davanın yalnızca şüpheli bir çalışana dayanması nedeniyle suçlamaların düşürülmesini beklediğini söyledi.

Adams'ın bölge yargıcı önündeki bir sonraki duruşması Çarşamba günü yapılacak.

Bu hafta 13 film vizyona giriyor Bu hafta 13 film vizyona giriyor

ABD Savcılık Ofisi'ne göre Adams, tüm suçlamalardan suçlu bulunursa 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir  .

Editör: Ömür Ünver