Daha önce Özel, Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptığı açıklamada, "Gidip Sayın Esad’la görüşüp Türkiye’yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip bu konuda kolaylaştırıcılık mı dersiniz, arabuluculuk mu dersiniz, ana muhalefet sorumluluğu mu dersiniz; bunu yapacağız" demişti. 

Halk TV'de katıldığı canlı yayında konuşan Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özdel’in Suriye ziyaretine ilişkin açıklamlarda bulundu.

Bulut, şunları kaydetti:

“Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam'dan da olumlu cevap geldi"

CHP Genel Başkanı Özel'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmeyi gündeme getirmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeşil ışık yakmış; 28 Haziran'da cuma namazı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada "Geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur" ifadelerini kullanmıştı. 

Benzine 1 lira 40 kuruş zam bekleniyor Benzine 1 lira 40 kuruş zam bekleniyor

"Türkiye ile Suriye arasında yeniden ilişkiler kurulur mu?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: Ömür Ünver