New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani hakkındaki mahkeme kararı, eski başkanın uzun ve yavaş bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Bu düşüş, büyük ölçüde 2020 seçimlerinden sonra eski Başkan Donald Trump'ın avukatı olarak yaptığı çalışmalarla ilgili. Giuliani, Trump adına seçim sonuçlarına itiraz ederek mahkemeye yanlış bilgi verdiği için geçtiğimiz hafta New York'ta avukatlık lisansını kaybetti . Ayrıca, Trump'ın seçim yenilgisini baltalama çabalarıyla ilgili Arizona ve Georgia'da cezai suçlamalarla mücadele ediyor. Giuliani her iki davada da suçsuz olduğunu iddia etti.

Giuliani'yi iflas korumaya yönelten karar ise yine 2020 seçimlerinin ardından iki Georgia seçim görevlisine iftira attığı gerekçesiyle verilen 148 milyon dolarlık tazminat kararı. Giuliani, kararın ardından iflas koruması talep etmişti. Son olarak cuma günü New York'taki federal iflas mahkemesinin yargıcı Sean Lane, Giuliani'nin iflas korumasını 'şeffaflık eksikliğinden dolayı' kaldırdı. Karar, Giuliani'nin mal varlığına karşı alacaklıların haciz başlatabilmesinin yolunu açıyor.

Serveti şu an yaklaşık 10,6 milyon dolar

CNN'in haberine göre, Giuliani'nin serveti şu an yaklaşık 10,6 milyon dolar. Servetinin neredeyse tamamı ise New York City ve Florida eyaletine bağlı Palm Beach'te sahip olduğu iki dairenin değerinden oluşuyor. Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'ndaki 6 milyon dolarlık üç yatak odalı kooperatif dairesi ve Florida'daki Intracoastal Waterway'deki 3,5 milyon dolarlık dairenin yanı sıra, Giuliani'nin alacaklıları ayrıca banka hesaplarına, bir Mercedes-Benz spor arabasına, 26 lüks saatten oluşan koleksiyonuna, New York Yankees için üç Dünya Serisi şampiyonluk yüzüğüne ve sahip olduğunu iddia ettiği imzalı Joe DiMaggio tişörtü gibi diğer beyzbol hatıralarına da el koymaya çalışabilecek.

Patlayan cihazlar nasıl Hizbullah'a ulaştı? Patlayan cihazlar nasıl Hizbullah'a ulaştı?

Giuliani'nin, 148 milyon dolarlık tazminat borcunun yanı sıra 1 milyon dolar vergi borcu, on binlerce dolar ödenmemiş telefon faturası ve kendisini daha önceki soruşturmalarda temsil eden yakın bir arkadaşının bulunduğu hukuk firmasına 1 milyon dolardan fazla borcu bulunduğu belirtiliyor. Eski bir asistan ve oy verme makinesi şirketleri Smartmatic ve Dominion gibi birkaç şirket ve kişi de Giuliani'ye dava açtı.

"Siyasetteki rolü nedeniyle cezalandırılan bir adam"

Giuliani'nin sözcüsü yaptığı açıklamada, kendisini son yıllarda siyasetteki rolü nedeniyle cezalandırılan bir adam olarak tanıttı.

Giuliani'nin sözcüsü Ted Goodman yaptığı açıklamada, "Adaletin peşinden gitmeye devam edeceğiz ve uzun vadede adalet sistemimizin yeniden tesis edileceğinden ve belediye başkanının tamamen haklı çıkacağından eminiz" dedi.

Giuliani'nin avukatları, 148 milyon dolarlık tazminata itiraz etmeyi planladığını ve talep ettikleri herhangi bir haciz için eyalet mahkemesinde onlarla mücadele edebileceğini belirtti.

Editör: Ömür Ünver