AnaManşet

"Açıkça çok daha geniş bir savaşa doğru yürüyoruz"

Eski ABD Savunma Bakanı ve eski CIA şefi Leon Panetta, Lübnan'da en az 558 kişinin öldüğü, bin 538 kişinin yaralandığı İsrail hava saldırılarının ardından "Açıkça çok daha geniş bir savaşa doğru yürüyoruz" yorumu yaptı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın güneyini hedef alan saldırılarında aralarında çocuk, kadın ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu en az 558 kişinin öldüğünü ve bin 538 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 50'sinin çocuk, 58'inin ise kadın olduğu belirtildi. Sağlık Bakanı Firass Abiad, "Dün İsrail'in ambulans ve klinikleri vurması sonucu dört sağlık görevlisi hayatını kaybetti. Bu sabah Bint Jbail hastanesini vurdular" dedi. Lübnanlı bir yetkili, can kaybına ilişkin, "İç savaştan bu yana en ağır kayıp verildi" derken, sağlık bakanı ise İsrail saldırılarında bir haftadan kısa sürede yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını kaydetti. Ancak taraflardan hiçbiri mevcut tırmanışı bir savaş olarak adlandırmıyor.

bir araya gelen dünya liderlerinin  "İsrail ile Hizbullah arasında devam eden savaş ve bunun daha geniş çaplı bir savaşa dönüşmesi hakkında çokça konuşacaklarından" şüphesi olmadığını dile getirdi.