İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) rehinelerin kimlik bilgilerini Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Uzman Çavuş Ori Danino olarak açıkladı.

Sözcü Tuğamiral Daniel Hagari, "İlk değerlendirmeye göre rehineler, biz onlara ulaşmadan çok kısa bir süre önce öldürüldüler" açıklamasında bulundu. 

Amerikan vatandaşlığı bulunan Goldberg-Polin'in ölümünün teyit edilmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden, haber karşısında “yıkıldığını ve öfkelendiğini” ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj

Gazze'de rehin tutulanların ailelerini temsil eden bir grup, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan “ulusa seslenmesini ve rehineleri terk etmenin sorumluluğunu üstlenmesini” talep etti. 

Aileler, esir olarak tutulan 6 kişinin de “Hamas esaretinde yaklaşık 11 ay boyunca istismar, işkence ve açlıktan kurtulduktan sonra son birkaç gün içinde öldürüldüğünü” ifade etti. 

Açıklamada, “Anlaşmanın imzalanmasındaki gecikme onların ve diğer pek çok rehinenin ölümüne yol açtı” denildi.

Aileleri temsil eden grup, İsrail halkından Kudüs, Tel Aviv ve İsrail'in başka bölgelerindeki protestolara katılarak rehine takası anlaşması yapılması çağrısında bulunmalarını istedi.

IDF ölümleri duyurduğu açıklamada, cesetlerin İsrail topraklarına geri gönderildiğini duyurdu. 

İsrail Cumhurbaşkanı Izak Herzog, "Bütün bir ulusun kalbi paramparça. İsrail Devleti adına ölenlerin ailelerini tüm kalbimle kucaklıyor ve onları sağ salim evlerine getiremediğimiz için özür diliyorum” açıklamasında bulundu. 

Editör: TE Bilisim