Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından öldürülmesinin ardından artan gerginlik nedeniyle bu gece Türkiye'den İran'a yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi. İran’ın misilleme mesajları üzerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Orta Doğu’ya ek savaş gemisi ve savaş uçağı göndereceğini duyurdu.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, balistik füzeleri düşürebilen ek donanma kruvazörlerinin Orta Doğu ve Avrupa'ya gönderilmesini onayladı. Orta Doğu'ya ayrıca ek bir savaş uçağı filosu da gönderiliyor.

Pentagon, yaptığı açıklamada, "Austin, ABD kuvvetlerinin korunmasını iyileştirmek, İsrail'in savunmasına desteği artırmak ve Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli olasılıklara yanıt vermeye hazır olmasını sağlamak adına ABD’nin askeri pozisyonunda yenilemeler yapılmasını istedi’’ ifadelerine yer verdi.

Seferler durduruldu

Türk Hava Yolları (THY), bu gece İran'a yapılması planlanan bazı uçak seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Seferlerin sabah saatlerinde yapılacağı öğrenildi.

Pegasus'tan İran, Irak ve Ürdün uçuşlarında değişiklik

Pegasus Hava Yolları, İran, Irak ve Ürdün’e yapacağı seferlerde değişikliğe gitti. Uçuş güvenliği nedeniyle alınan yeni kararla, Pegasus tarafından İran, Irak ve Ürdün'e planlanan gece seferleri gündüz yapılacak.

Yunanistan'ın Aegean Havayolları'ndan Tel Aviv, Beyrut kararı

Yunanistan'ın Aegean Havayolları, güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Orta Doğu'daki son gelişmeler nedeniyle, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na tüm uçuşlarımız 6 Ağustos 2024'e kadar, Beyrut'taki Rafik Hariri Uluslararası Havalimanı'na uçuşlarımız ise 8 Ağustos 2024'e kadar askıya alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, uçuşları iptal edilen yolcuların yeniden rezervasyon yapabilecekleri veya para iadesi talep edebilecekleri belirtildi.

ABD'den 6 Ağustos'a kadar İsrail seferleri durduruldu

Öte yandan Orta Doğu'da büyüyen güvenlik krizi sebebiyle ABD hava yolu şirketlerinden New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu.

Adli Tıp Raporu tamamlandı: Narin, nasıl öldürüldü? Adli Tıp Raporu tamamlandı: Narin, nasıl öldürüldü?

Delta Havayolları, 2 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya almış, İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA) de bu ülkeye dünkü uçuşlarını iptal etmişti.

Editör: Ömür Ünver