AnaManşet

Tıp dünyası yanıt arıyor: Erken başlangıçlı kanserler halk sağlığı sorununa dönüşür mü?

Amerikan Kanser Derneği (ACS) ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'ndan araştırmacılar, kanser eğilimini anlamak için 50 ülkeden veri topladı. Bu ülkelerin 14'ünde, artış yalnızca genç yetişkinlerde görüldü ve yaşlı yetişkin oranları sabit kaldı. Sonuçlar, gençler arasında çeşitli kanser türlerinin benzer şekilde artış gösterdiğini ayrıntılarıyla açıklayan bir dizi çalışmanın en sonuncusu...

bazı bilim insanları, sokak lambaları veya cep telefonları ve tabletler aracılığıyla yapay ışığa neredeyse sürekli maruz kalmamızın, vücudun biyolojik saatinde bozulmalara yol açarak yeni bir kanserojen olduğunu ve bunun meme, kolon, yumurtalık ve prostat kanseriyle bağlantılı olduğunu ileri sürmüşlerdi.

Yüksek miktarda mikroplastik tüketimi

Haziran 2023'te Yeni Zelanda'daki Christchurch Hastanesi'nde kolorektal cerrah olan Frank Frizelle, dünya çapındaki kolorektal kanser uzmanlarına bir çağrıda bulunarak, yüksek miktarda mikroplastik tüketimi ile erken bağırsak kanseri gelişimi arasındaki olası bağlantının daha fazla araştırılması çağrısında bulundu.

 Antibiyotik kullanımı

Hala net yanıt yok