AnaManşet

Hani bayram paylaşmaktı? Kurban eti verilmeyen kişi canına kıymak istedi

Bir anlamda paylaşmak anlamına gelen bayramın ruhuna aykırı olan Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşandı

Kayseri'nin Talas ilçesinde iddiaya göre kurban eti verilmeyen bir kişi, bunalıma girerek kendisini elektrik direğine asmaya çalıştı. Kuran-ı Kerim'de Hac suresinin 28. ayetinde kesilen kurbanların etinin yoksullara da dağıtılması gerektiği belirtiliyor.

Sputniknews haberine göre, Reşadiye Mahallesi'nde bulunan kurban kesim alanında meydana gelen olayda A.D. iddiaya göre kimseden kurban eti yardımı alamadı. 

Bunalıma giren A.D., kendisini orada bulunan elektrik direğine iple asmaya çalıştı. Durumu fark eden kurban kesim alanındaki kasaplar, ipi keserek A.D.'yi kurtardı. 

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan A.D., burada tedavi altına alındı. 

Polis ekipleri ise olayın meydana geldiği yerde inceleme yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İhtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürülmesi amaçlanıyor 

Kurban etinin dağıtımı konusundaki en önemli konu, etin üçte birine tekabül eden miktarın ihtiyaç sahiplerine verilmesi, diğer çte birlik kıstımının akraba ve komşulara dağıtılmasıdır. Kuran-ı Kerim'de Hac suresinin 28. ayetinde de aynı şekilde kesilen kurbanların etinin yoksullara da dağıtılması konusuna değinilmiştir. Kurban Bayramı'nın maneviyatına uygun olarak ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürülmesi, kurbanın amacının yerine getirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının, bu konudaki görüşü de şöyle:

"Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir. Ancak, durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur. Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir."